Met het veilingplatform van LeaZer voorzien wij jou van de laagste leaseprijs tegen de beste voorwaarden. Onze dienst is gratis en geheel vrijblijvend. Je bepaalt zelf of je gebruik maakt van het aanbod van de laagst biedende leasemaatschappij. Pas als jij ons toestemming geeft, verstrekken we jouw gegevens aan de leasemaatschappij. Wil je zien hoe wij dit doen? Bekijk dan onze video van 1 minuut.
Offerte op maat
085 0657 148
Operationele leaseauto voor kinderdagverblijf en BSO
Voor een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang is vervoer van de kinderen een dagelijkse bezigheid. Je wilt de kinderen op een zo’n veilig mogelijke en professionele manier ophalen en brengen, daarbij is het van belang dat de auto’s voorzien zijn van de nodige veiligheid, voldoende ruimte hebben en dat de leaseauto te allen tijde beschikbaar is om de kinderen te vervoeren. Door te kiezen voor full operational lease van een kinderdagverblijf-auto zijn alle kosten gedekt en hoef je alleen nog te tanken. Je kunt namelijk leasen inclusief verzekering voor inzittende, reparatie, onderhoud en per direct vervangend vervoer. Zodoende is de auto altijd veilig en voldoet het aan de verzekeringseisen die bij het vervoeren van kinderen worden gesteld. Alle risico’s zijn afgedekt en je weet wat je maandelijkse kosten zijn, zodat je makkelijk kunt budgetteren; onverwachte kosten zijn er dus niet.
Waarom via LeaZer een auto voor een kinderdagverblijf leasen?
Wij houden een veiling onder een aantal leasemaatschappijen waarop leasemaatschappijen naar beneden bieden op de offerte. Zodoende ontvang je altijd de laagste prijs uit de markt. Dat betekent dat je zelf niet meer op zoek hoeft te gaan naar de leasemaatschappij met de beste prijs voor een leaseauto voor jouw kinderdagverblijf of BSO.
Wij hebben de meest gekozen auto’s voor kinderdagverblijven geselecteerd. Voor deze modellen hebben we aparte afspraken gemaakt met dealers en importeurs zodat we door grootschalige inkoop fikse kortingen krijgen. Jouw kinderdagverblijf profiteert daarvan. Uiteraard is het mogelijk om een ander model te kiezen. Maar let op, er zijn nogal wat uitdagingen waardoor niet elke auto geschikt is voor buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven. Wil je hulp bij het kiezen voor de juiste auto voor een kinderdagverblijf of BSO, neem dan contact op.
Je kunt eenvoudig de gewenste kinderdagverblijf-auto kiezen bij stap 1: alle auto’s zijn voorzien van volledige uitrusting die het werk voor kinderdagverblijven eenvoudig maken. Alles is gericht op zoveel mogelijk veiligheid, gemak en ruimte. Wil je een auto die niet in de selectie staat, geen probleem, vul dan je wensen in het opmerkingenvak in.
Ons platform zorgt voor een enorme tijdsbesparing (uitzoeken en vergelijken) omdat wij voor jou de onderhandeling met de leasemaatschappijen doen. Bovendien weten we met welke aspecten we rekening moeten houden.
Welke opties zitten op de geselecteerde auto’s?
Alle uitvoeringen voldoen aan de eisen die kinderdagverblijven stellen aan de auto’s. Denk hierbij aan:
• Airconditioning
• Minimaal 5-zits (incl. bestuurder)
• Airbags
• Navigatie (indien gewenst)
• ABS
• Cruisecontrol (indien gewenst)
Uiteraard nemen wij ook altijd jouw specifieke wensen met je door.
Wat zijn de hedendaagse uitdagingen bij het kiezen van een auto voor een KDV of BSO?
Een KDV of BSO wil het liefst zoveel mogelijk kinderen op een zo’n veilig mogelijke manier in één keer vervoeren. De Stint was hiervoor een mooie oplossing bij korte afstanden, maar sinds het ongeluk met de Stint, is er nogal wat ophef ontstaan over dit vervoersmiddel. Hierdoor is de Stint negatief in het nieuws geweest en is het voertuig zelfs (voorlopig) niet langer toegestaan op de openbare weg. Dit bezorgt een kinderdagverblijf of BSO behoorlijk wat kopzorgen, want hoe zijn de kinderen nog op een veilige en verantwoorde manier te vervoeren?
Wat is een veilig alternatief vervoersmiddel voor de Stint?
De Stint gaf de mogelijkheid om tien kinderen onder begeleiding te vervoeren, een auto biedt plaats aan vijf of zeven personen en een personenbus heeft plaats voor negen personen. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze vervoersmiddelen ten opzichte van elkaar?
Een vijfpersoonsauto is de voordeligste oplossing, maar biedt niet zoveel plekken als de Stint. Verhoudingsgewijs kost een zevenpersoonsauto ongeveer twee keer zoveel als een vijfpersoonsauto en een negenpersoonsbus kost ongeveer drie keer zoveel als een vijfpersoonsauto (exclusief brandstof). Afhankelijk van hoeveel kinderen er vervoerd moeten worden, kun je een afweging maken. Houd er dus rekening mee dat hoe meer kinderen er vervoerd moeten worden, hoe meer auto’s er nodig zijn of hoe vaker er heen en weer moet worden gereden. Elke auto moet bestuurd worden en elke auto heeft een apart brandstofverbruik. Vind je het lastig die afweging te maken, dan denken wij graag met je mee.
Waar moet je mee rekening houden bij het leasen van een geschikte auto voor een kinderdagverblijf?
Voor een kinderdagverblijf gaat het voornamelijk om efficiency; met zo min mogelijk auto’s zoveel mogelijk kinderen vervoeren zonder dat dit te ten koste gaat van comfort en veiligheid, en uiteraard voor een acceptabele leaseprijs. Je ziet dat veel kleine auto’s (Volkswagen Up, Peugeot 108 etc.) geen mogelijkheid meer bieden voor vijf personen (inclusief bestuurder). Het is dus zaak dat er een model wordt gekozen waar in totaal vier kinderen in vervoerd kunnen worden. Tevens zijn er mogelijkheden voor zevenpersoonsauto’s tot zevenpersoons- of negenpersoonsbussen en bedrijfswagens waar kinderen in vervoerd kunnen worden.
Verzekeringseisen voor het vervoeren van kinderen
Voor het vervoeren van kinderen is de basisregel dat kinderen kleiner dan 1,35m in een goedgekeurd en passend kinderbeveiligingssyteem moeten zitten. Deze systemen kun je herkennen aan het ECE-label of i-Size autostoel. Kinderen met een gewicht vanaf 22 kilo dienen in een kinderautostoeltje (zitverhoger) vervoerd te worden, bij kinderen onder de 22 kilo kun je een zitverhoger met rugleuning gebruiken. Kinderen die groter zijn dan 1,35m dienen een autogordel te dragen, zowel voor- als achterin, een kinderzitje is dan niet meer nodig.
Voor meer informatie over de regels omtrent het veilig vervoeren van kinderen klik hier.
Wet- en regelgeving verandert continu. We raden dan ook aan om altijd de meest recente wet- en regelgeving te raadplegen.
Rittenregistratie
Veel auto’s die worden ingezet voor kinderdagverblijven en BSO’s rijden weinig kilometers per jaar en rijden veelal dezelfde routes. Omdat de leaseauto’s zakelijk worden gebruikt en er geen bijtelling wordt betaald, ben je verplicht om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Dit kan op de ouderwetse manier, met de hand, of voor een paar euro per maand, digitaal. Het bijhouden van een rittenregistratie is heel secuur werk en moet op de kilometer nauwkeurig worden bijgehouden om boetes te voorkomen. Vanaf € 5,95 euro per maand heb je al een digitaal sluitende en betrouwbare rittenregistratie met keurmerk.