Hoe doe ik een bod?

Je kunt eenvoudig meebieden door tijdens de looptijd van de veiling op een kavel te klikken. Door het klikken op de kavel kun je, alleen als je ingelogd bent, meebieden tijdens de veiling.

Hoe kan ik inloggen?

Je kunt eenvoudig inloggegevens aanvragen op onze website. Na de bevestiging van de mail en de voorwaarden kun je direct meebieden op de kavels.

Kan ik mijn bod intrekken?

Het is niet mogelijk om een bod in te trekken. Elke geplaatst bod is rechtsgeldig.

Wat is een kavel?

Een kavel is een leaseofferte welke een klant van leaseofferteveiling wil onderbrengen bij een leasemaatschappij.

Waarom moet ik bij sommige kavels een code gebruiken om te mogen bieden?

In sommige gevallen wil een klant met een selectief aantal leasemaatschappijen werken. De in aanmerking komende leasemaatschappijen worden op de hoogte gesteld via de mail door een code die men kan invoeren om toegang te krijgen om te bieden.

Wat is automatisch bieden (autobod)?

Een autobod zorgt ervoor dat jouw bod automatisch wordt verlaagd met de minimale biedstap zodat je weer de laagste bieder bent. Het systeem biedt automatisch over een andere bieder heen totdat jouw ingestelde maximumbedrag van het autobod is bereikt.

Op deze manier hoef je niet telkens handmatig een nieuw bod uit te brengen maar kun je jouw minimumbedrag eenvoudig instellen als autobod. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld het biedverloop van een veiling niet zelf kunt volgen. Alleen als iemand een lager bod plaatst dan jouw autobod, ben je niet meer de laagste bieder.

Kan het zijn dat een jong gebruikte auto is aangeboden op de veiling?

Het kan zijn dat de auto een jong gebruikte auto is. Wij zullen dit altijd vermelden (incl. de benodigde informatie) in de offerte.

Zijn de auto's die worden aangeboden in de offerte importauto's?

Het kan zijn dat het een importauto betreft. In dat geval wordt dit altijd kenbaar gemaakt in de offerte die is bijgevoegd in de kavel.

Ik wil contact opnemen met de leverende dealer, kan dat?

Het is niet mogelijk om contact te hebben met de dealer. Het contact loopt altijd via LeaZer. De reden hiervoor is dat dealers en onze klanten één aanspreekpunt willen hebben.

Ik heb een bijna identieke voorraad auto staan, mag ik deze auto aanbieden aan LeaZer?

Ja, dat mag, maar de klant heeft het recht om de auto niet te nemen.
Er dient vooraf contact te worden opgenomen met LeaZer.

Mag ik met een andere korting rekenen dan op de offerte staat?

Op de offerte van LeaZer staan de autokortingen vermeld welke altijd moeten worden gehanteerd.

Bij welke autodealer wordt de auto besteld?

Op de offerte staat de dealer niet vermeld waar de auto moet worden besteld. Uiteindelijk kiest de klant, in samenspraak met de veilingmeester, de leverende autodealer waar de auto wordt besteld.

Kan ik de specificaties van de auto en de voorwaarden zien?

Op de knop 'download pdf' onderaan de kavel kun je een overzicht downloaden met alle specificaties van de auto en de leasecomponenten die de klant wenst.

Moet ik als leasemaatschappij me houden aan de gewenste leasevoorwaarden van de klant?

De leaseofferte is opgesteld aan de hand van het eisenpakket van de klant. De eisen van de klant is altijd leidend en mogen achteraf niet worden aangepast.

Heb je als leasemaatschappij gunstigere voorwaarden dan de klant eist, dan is het toegestaan om mee te bieden.Voorwaarde is dat de verandering van de voorwaarden de klant hier beter van wordt. Een toegestaan voorbeeld hiervan is dat de klant maximaal 300 euro eigen risico per gebeurtenis wil betalen. Als jij als leasemaatschappij een eigen risico van 150 euro per gebeurtenis hanteert, dan wordt dit gezien als voordeliger voor de klant.

Ik krijg geen acceptatiegegevens van de klant, wat moet ik doen?

LeaZer doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat de klant snel zijn gegevens aanlevert. Het kan zijn dat de klant wacht op zijn accountant, LeaZer zal de desbetreffende leasemaatschappij op de hoogte houden.

Ik heb een kavel gewonnen maar de klant accepteert het bod niet, wat moet ik doen?

De klant heeft het recht om niet in te gaan op het bod, en dus vervalt de veiling.

Ik heb vragen over de bestelling, aan wie kan ik deze stellen?

Dit mag aan de contactpersonen van LeaZer.

Naar wie moet de bestelopdracht van de leaseauto?

De bestelopdracht moet naar de dealer die de auto gaat bestellen. De leverende dealer wordt kenbaar gemaakt aan de winnaar van de veiling.

Moet ik als leasemaatschappij zelf met de klant regelen dat ik de benodigde acceptatiestukken krijg?

Nee, LeaZer regelt met de klant dat alle stukken uiteindelijk terecht komen bij de contactpersoon van de leasemaatschappij.

Ik heb een kavel gewonnen. Hoe kan ik contact opnemen met de aanbieder van de kavel?

Wanneer je een kavel hebt gewonnen, dan zorgt de veilingmeester voor de afhandeling met de klant.

Ik heb een kavel gewonnen. Wat nu te doen?

Je krijgt automatisch via de mail bericht met de bevestiging van de order en de gegevens van de klant. Wij zorgen voor de financiële stukken van de klant die je nodig hebt ter acceptatie van de klant.

Wanneer moet ik de fee betalen aan LeaZer?

Wanneer de klant door jou is geaccepteerd, stuurt de LeaZer een factuur met de afgesproken fee.