De beste leasedeal

Voor iedereen

Kinderlijk

Eenvoudig

Eerlijk

Advies

Vraag & antwoord

Staat je vraag er niet tussen?
Bel ons! 085 0657 148

Waarom Leazer?

Dat is eigenlijk heel simpel: wij maken het zo makkelijk dat je jezelf niet hoeft te verdiepen in alle kleine lettertjes en lastige onbegrijpelijke algemene voorwaarden. Wij geven toe, het is echt lastig om een vergelijking tussen alle leasemaatschappijen te maken. Wij willen dat iedereen de laagste leaseprijs tegen de beste voorwaarden krijgt. Of je nu één of 1.000 auto’s hebt, of je nu zorgverlener of advocaat bent, iedereen verdient een gelijkwaardige behandeling.

Wat is het nut van Leazer?

Bij LeaZer bepaal jezelf de voorwaarden van het leasecontract. Daarnaast kennen wij de leasemaatschappijen en kunnen wij je daarom beter adviseren. Door de online veiling creëren wij een omgeving waar vraag en aanbod bij elkaar komen en waarbij leasemaatschappijen bieden op jouw offerte. Hierdoor bespaar je tijd (je hoeft niet bij elke leasemaatschappij je verhaal te doen) en krijg je ook nog eens een super scherpe leaseprijs.

Is Leazer onafhankelijk?

LeaZer is onafhankelijk en is niet gebonden aan automerken, banken en verzekeringsinstellingen. LeaZer is daarnaast geen onderdeel van een leasemaatschappij.

Wat kost Leazer?

LeaZer kost je als berijder van de leaseauto en bedrijf helemaal niks. We vragen alleen van de leasemaatschappij een vergoeding.

Heb ik een contactpersoon die ik kan bellen als ik vragen heb?

Wij houden van persoonlijk contact en maatwerkoplossingen, bij ons krijg je dus een contactpersoon die zich inleeft in jouw situatie. Mocht je dus een keer in de avond graag contact willen, dan is dit geen enkel probleem.

Op welke manieren en wanneer is Leazer bereikbaar?

LeaZer kun je bereiken op de volgende manieren:
(Vaste) telefoon: 085 06 57148
(Mobiele) telefoon: 06 24 15 2007
WhatsApp: 06 24 15 2007
E-mail: contact@leazer.nl

Je kunt ons bereiken tijdens kantooruren, maar ook buiten kantooruren. Hoe fijn is dat? Gewoon bellen, appen, mailen wanneer het jou uitkomt. Wij beantwoorden je vragen graag!

Waarom moet ik mijn persoonlijke gegevens achterlaten?

Je naam en achternaam hebben wij nodig om je persoonlijk te kunnen benaderen. Je telefoonnummer hebben wij nodig voor als er onduidelijkheden of vragen zijn. Daarnaast stellen wij je op de hoogte over de laagste biedingen van die dag. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp of een SMS-bericht. Je e-mailadres gebruiken wij om je een bevestiging te sturen van de leaseofferteaanvraag, zodat je alles nog eens goed kunt nalezen en controleren.

Waarom moet ik mijn zakelijke gegevens achterlaten?

De bedrijfsnaam hebben wij nodig om te kijken in welke branche je werkt. Wij weten welke leasemaatschappijen geschikt zijn voor bepaalde beroepsgroepen en branches. Hierdoor profiteer je van een lagere leaseprijs en betere voorwaarden. We houden van advies op maat voor iedere ondernemer. Een bouwbedrijf doet er bijvoorbeeld goed aan een auto te leasen bij een leasemaatschappij met soepele regels op het gebied van schades en innamebeleid. Een zorgbedrijf moet te allen tijde over vervoer beschikken in geval van pech, schades en onderhoud.

Straat, postcode en plaats hebben wij nodig om te weten in welke regio jouw bedrijf actief is.

De wagenparkgrootte gebruiken wij bij de veiling om leasemaatschappijen te stimuleren om te gaan bieden.

Zijn mijn gegevens anoniem?

De gegevens zijn altijd anoniem en worden pas verstrekt aan de leasemaatschappij indien je het bod accepteert. Zodoende komen 'ongewenste' leasemaatschappijen niet aan je gegevens.

Hoelang duurt de veiling?

Dit kun je zelf bepalen. Over het algemeen geldt: hoe langer de veiling, hoe lager je leasebedrag is. Mocht je haast hebben, dan rennen wij graag voor je om te strijden voor de laagste leaseprijs met de beste voorwaarden.

Wat is de levertijd van de auto?

Dit maken wij kenbaar als de auto is besteld. Mocht je met spoed een auto nodig hebben, dan kunnen wij altijd kijken naar voorraadauto’s in heel Nederland.

Ik heb een tijdelijke auto nodig totdat de nieuwe auto is geleverd. Kan dit?

Ja zeker, dit regelen wij voor een schappelijke prijs per maand.

Welke gegevens heeft de leasemaatschappij nodig van mijn bedrijf?

Dit verschilt per leasemaatschappij, over het algemeen heeft een leasemaatschappij onderstaande gegevens nodig:

  • Uittreksel Kamer Van Koophandel
  • Jaarcijfers/ondernemingsplan
  • BTW-nummer
  • Kopie legitimatie tekeningsbevoegde
Ik heb een leasebedrag-norm van mijn bedrijf waar ik mij aan moet houden, kan ik gebruik maken van jullie dienst?

Uiteraard, je kunt dit aangeven in het kopje opmerkingen/bijzonderheden. Als je direct je daadwerkelijke jaarkilometers erbij opgeeft, dan regelen wij dat je twee offertes krijgt.

Kan ik als ZZP'er of eenmanszaak ook leasen?

Ja, dat kan zeker. Er zijn verschillende leasemaatschappijen die speciale regelingen hebben voor ZZP'ers en eenmanszaken. LeaZer weet welke leasemaatschappijen je kunnen helpen aan de beste voorwaarden.

Ik ben net gestart met mijn bedrijf en wil graag leasen. Kan ik gebruik maken van jullie dienst?

Ja, dat kan zeker. Als je net gestart bent met het bedrijf zijn de kosten die op je af komen enorm. Daarnaast heb je behoefte aan zo min mogelijk variabele kosten die alleen maar zorgen voor problemen in de financiële planning. Operationele lease kan dan een uitkomst zijn; alle kosten zijn gedekt en je komt niet voor verrassingen te staan. Bij veel leasemaatschappijen heb je jaarcijfers nodig voor het afsluiten van een leasecontract. Maar er zijn ook leasemaatschappijen die begrip hebben voor jouw situatie. LeaZer kent deze leasemaatschappijen en helpen je graag voor een goede leaseprijs met de beste voorwaarden.

Hoe is de verzekering geregeld?

De verzekering kun je zelf regelen of meenemen in de leaseprijs. Bij de verzekering hoort ook een eigen risico-bedrag. Dit bedrag wordt in rekening gebracht per schadegeval.

Kan ik ook zonder verzekering leasen?

Ja, het is mogelijk om zelf de verzekering te regelen. Als je de verzekeringsknop niet aanvinkt, dan nemen wij de verzekering niet mee in de aanvraag richting de leasemaatschappijen.

Kan ik zelf het eigen risico-bedrag bepalen bij LeaZer?

Ja, je kunt bij stap 2 aangeven wat je maximaal aan eigen risico wilt betalen.

Stel, je geeft aan dat je maximaal 300 euro aan eigen risico wilt betalen, dan verzorgen wij een leaseprijs met een eigen risico van maximaal 300 euro. Het kan dus ook goed zijn dat je een leaseprijs krijgt met een eigen risico van 150 euro. Wij verzorgen de beste deal voor jou.

Heeft het eigen risico-bedrag invloed op de leaseprijs?

Over het algemeen geldt dat wanneer het eigen risico-bedrag hoog is, dat de verzekeringspremie, en dus de leaseprijs, lager is.

Bouw ik schadevrije jaren op als ik lease?

Veel mensen weten niet dat je vaak een schadevrije jaren verklaring van je leasemaatschappij kunt krijgen. Zodoende kun je als je stopt met leasen een lagere verzekeringspremie bedingen bij je nieuwe verzekeraar.

Is alle onderhoud gedekt in het leasebedrag?

Alle reguliere onderhoudsbeurten zijn gedekt in het leasebedrag. Zelfs onverwachte kosten voor onderhoud zijn gedekt. Echter ben je te allen tijde, bij iedere leasemaatschappij, zelf verantwoordelijk voor tijdige onderhoudsintervallen en vloeistoffencontrole.

Is het mogelijk om zonder onderhoud te leasen?

Ja, dit is mogelijk, deze vorm van leasen wordt ook wel netto operationele lease genoemd. Bij netto operationele lease komt het risico van onderhoud, reparatie en schadeafhandeling voor het bedrijf dat de auto least. Het mag duidelijk zijn dat deze vorm van leasen meer risico's heeft dan full operationele lease.

Kan ik kiezen voor winterbanden en all seasonbanden?

Ja, je kan kiezen voor winterbanden of all seasonbanden. De meerprijs per maand voor winterbanden en all seasonbanden zijn afhankelijk van de bandenmaat van de auto.

Klopt het dat ik bij sommige leasemaatschappijen recht heb op een setje winterbanden?

Sommige leasemaatschappijen hanteren een regeling waarmee je recht hebt op één setje winterbanden per x-aantal kilometers per jaar. Het risico dat je dan loopt, is dat als het eerste setje op is, dat je als bedrijfzijnde een extra set winterbanden moet aanschaffen.

Vaak hebben leasemaatschappij deze regel staan in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden. Onze juridische LeaZer-medewerker zoekt dit allemaal uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Heel soms kan het juist wel voordelig zijn om maar één setje winterbanden te leasen. Onze onderhoudsexperts kunnen prima inschatten of je het risico loopt om een extra set winterbanden te moeten kopen.

Welke vorm van vervangend vervoer moet ik kiezen?

Je hebt de keuze tussen drie verschillende soorten vervangend vervoer bij schade en onderhoud:

  • Per direct: Deze optie is de meest dure mogelijkheid van vervangend vervoer. Je hebt dan wel per direct recht op een vervangende auto. Echter blijkt vaak uit de praktijk dat de extra kosten per maand voor een vervangende auto niet opwegen tegen het gemak. Soms betaal je voor een middenklasse auto circa 20 euro per maand om vervangende vervoer per direct af te dekken. Ga na dat een gemiddeld looptijd van een leasecontract 48 maanden is dan betaal je gedurende de looptijd 960 euro. Gemiddeld ga je twee keer per jaar naar de garage voor onderhoudswerkzaamheden. Dan kun je beter een huurauto zelf betalen van 30 euro per dag.
  • Na 24 uur: Dit is de meest gekozen vorm van vervangend vervoer. Indien een reparatie, onderhoud of schadeafhandeling langer dan 24 uur duurt, heb je recht op een vervangende auto. Dit betekent in de praktijk dat als je de auto afgeeft en het is vooraf bekend, en de afhandeling duurt langer dan 24 uur, dan krijg je direct een vervangende auto die betaald wordt door de leasemaatschappij. De maandelijkse kosten voor deze variant liggen circa tussen de € 4,50 en € 12 per maand.
  • Na 48 uur: Deze vorm van vervangend vervoer wordt het minst gekozen en heeft dezelfde voorwaarden dan de ‘na 24 uur variant’ maar is dan van toepassing na 48 uur.
Is een kleinere klasse vervangende auto goedkoper?

Je kunt er vaak voor kiezen om een kleinere vervangende auto te krijgen dan je huidige auto. Voorbeeld: je hebt een VW Passat en je krijgt een VW Polo als vervangende auto. De kosten voor een vervangende auto zijn dan lager en hierdoor is de leaseprijs lager.

Heb ik per se vervangend vervoer nodig?

Een vervangende auto is fijn omdat je altijd mobiel blijft. Echter verschilt het per geval of je moet kiezen voor vervangend vervoer in het contract. Soms kan het voordeliger zijn om een vervangende auto bij onderhoud of schade zelf te betalen.

Is vervangend vervoer ook beschikbaar voor auto's met een grijs kenteken?

Dit is lastig, aangezien auto's met een grijs kenteken vaak specifieke opmaat gemaakte auto's zijn. Toch zijn er leasemaatschappijen die wel een vervangende auto aanbieden voor bedrijfswagens, zo kun je toch je werkzaamheden blijven uitvoeren.

Hoe kom ik aan een auto-offerte?

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk een auto samenstellen op de websites van de automerken. Als je dit hebt gedaan, krijg je een PDF via de mail of een online code. De PDF kun je eenvoudig uploaden bij stap 1 van LeaZer. De online code kun je invullen in het invulvakje. De beste optie is nog altijd om een offerte op maat te laten maken bij de dealer of door deze aan te vragen bij de medewerkers van LeaZer.

Als ik mijn offerte upload, is dit dan anoniem?

Wij maken je offerte geheel anoniem zodat de leasemaatschappij niet weet wie jij bent of voor welk bedrijf jij werkt.

Kan LeaZer mij helpen met het zoeken van de juiste auto?

Onze medewerkers hebben de juiste ervaring en kennen alle uitvoeringen en de acties van dit moment. Wij helpen je graag met de beste keuze van de auto die bij jou past.

Kan ik mijn dealerofferte ook uploaden?

Je kunt eenvoudig het PDF-bestand uploaden bij stap 1. Daarnaast is het mogelijk om een foto van de offerte te maken en de foto te uploaden. Het is mogelijk om meerdere bestanden te uploaden in verschillende formaten.