10 gratis apps voor veilig rijden

10 gratis apps voor veilig rijden

Nu is het algemeen bekend dat je je mobiele telefoon niet gebruikt terwijl je aan het rijden bent, maar het is wel handig onderstaande apps te checken voordat je de weg opgaat of als je even stilstaat. Enne, niet stiekem tijdens het rijden je telefoon pakken hè 😉

1. Flitsmeister
Flitsmeister is een app die aanstaat terwijl je rijdt. Ondertussen houdt de app je op de hoogte door een waarschuwing te geven van files, flits- en trajectcontroles en andere verkeersoponthoud, zoals stilstaande voertuigen langs de weg, naderende ambulances of slecht wegdek.
Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

2. Drivemode
Het is verleidelijk je telefoon te pakken, zodra je een appje hoort binnenkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Drivemode is een handige app. Drivemode zorgt ervoor dat je je telefoon niet hoeft te pakken als je een berichtje binnenkrijgt, maar je kunt de berichten wel lezen. Door middel van tikken en audiofeedback kun je een voorgeprommeerd bericht terugsturen (typen is dus niet mogelijk!), Google Maps bedienen of muziek luisteren.

Geschikt voor: Android | Kosten: gratis

3. Vind mijn auto!
Vergeten waar je auto geparkeerd staat? Met de Vind mijn auto!-app kun je je auto terugvinden door middel van een kaart in de app. Ook kun je je locatie delen met vrienden via WhatsApp, E-mail of sms. Vergeet niet je GPS-locatie op te slaan zodra je de auto net hebt geparkeerd, anders heb je er niks aan.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

4. Dashboard Symbols
Sta je rustig te wachten voor het stoplicht, gaat er een lampje op het dashboard branden. Paniek! Want je hebt geen idee wat het lampje betekent. Hier is de app Dashboard Symbols voor ontwikkeld. Deze app vertelt je namelijk kort en duidelijk wat alle symbolen op het dashboard betekenen.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

5. Parkmobile
Heb je je auto net geparkeerd, is er geen parkeermeter in velden of wegen te bekennen. Parkmobile biedt je de mogelijkheid om betaald te parkeren via een app. Dus je hebt geen kleingeld meer nodig of je hoeft je nummerbord niet meer te onthouden, want via deze app voer je gemakkelijk in waar je parkeert. Je meld je aan bij het parkeren en meld je weer af als je weggaat, je betaalt dus nooit een minuut te veel. Bij het verstrijken van de maximale parkeertijd krijg je zelfs een melding dat je terug moet naar de auto.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

6. Parkbee (toevoeging Parkmobile-app)
Baal je er ook altijd van dat die fijne parkeerplekken vol zijn? Met behulp van Parkbee ontdek je parkeerlocaties waarvan je niet wist dat ze er waren. ParkBee ontwikkelt slimme parkeertechnologie om onderbenutte parkeerlocaties zoals kantoorgebouwen, appartementengebouwen en zelfs openbare parkeergarages efficiënt te benutten. Let op: Parkbee werkt alleen met de app Parkmobile of Park-Line. Werkwijze: je rijdt naar een Parkbee-parkeerlocatie en opent de slagboom door middel van de Parkmobile of Park-Line app.

Parkeerplek zoeken via website Parkbee | Kosten: gratis

7. Maps.me
Met Maps.me kun je gedetailleerde kaarten van een bepaalde regio of land wereldwijd downloaden. Dit kun je thuis doen en vervolgens kun je de kaart offline gebruiken. Handig als je geen groot data-abonnement hebt of als je naar het buiteland gaat. Het is ook mogelijk de app online te gebruiken, dan wordt ook actuele verkeersinformatie doorgegeven.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

8. ANWB Onderweg
De ANWB Onderweg Applicatie geeft verkeersinformatie, is een routeplanner, biedt de mogelijkheid tot mobiel parkeren in 160+ steden in Nederland met de parkeer- en betaaldienst en actuele benzineprijzen van 4000+ benzinestations.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

9. MobielSchadeMelden
Wanneer je schade rijdt, vul je de schade in op het Europees Schadeformulier. Dit papieren formulier dien je altijd in de auto te hebben liggen, mocht er iets gebeuren. Soms niet handig als het regent of als je het formulier simpelweg vergeten bent. Via de app MobielSchadeMelden kun je de schade ook invoeren, deze app is namelijk van het Verbond van Verzekeraars en daarmee kun je een op een betrouwbare manier je schade vergoed krijgen of verhalen op de tegenpartij.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis

10. NewMotion
De NewMotion app is geschikt voor elektrische rijders. In de app selecteer je de elektrische auto die je rijdt en vervolgens zoekt de app de laadpalen die geschikt zijn voor jouw auto. Indien beschikbaar, kies je voor verschillende batterijopties en de beschikbaarheid van supercharging of een duolader. Met een filter op de kaart kun je vervolgens aangeven of je alle of alleen beschikbare laadpalen wil zien. Je ziet per laadpaal of deze beschikbaar is en de prijs per kWh.

Geschikt voor: iOS en Android | Kosten: gratis